Tutoriaalin pikakomennot ovat PC-käyttäjille, mutta valtaosa komennoista toimii Macilla niin, että Ctrl:in sijaan painaa Cmd:tä.


 

Tutoriaalin taso: Helppo

 
Avaa Photoshopiin yrityksesi logo (Ctrl + O tai File -> Open)

tutorial_1

Logo-layerin ollessa aktiivinen laita oikealta alakulmasta layer –valikosta layer opacityksi esimerkiksi 20%. Tämä layer poistetaan lopuksi, sillä sen ainut tehtävä on rajata tekstisommitelman alue.

lumous_l_20

Lisää tekstitiedosto painamalla T-kirjainta ja kirjoita yritystä kuvaava sana tai iskulause

Tekstilayer aktiivisena paina Ctrl + T saadaksesi transformaatio -työkalun esiin. Voit pyörittää tekstiä menemällä reunimmaisten pisteiden kohdalta hiirellä hieman ulospäin. Pyöreäkulmainen kahden nuolen viiva tulee esiin. Voit myös skaalata tekstiä laittamalla hiiren jonkin reunapisteen päälle ja shift pohjassa vetää tekstistä pois- tai sisäänpäin. Ei kuitenkaan kannata venyttää fonttia pysty tai vaakasuunnassa ilman shift -napin painallusta, sillä fontti on hyvin suurella todennäköisyydellä suunniteltu visuaalisesti miellyttävään muotoon. Fontin venyttäminen näyttää lähes poikkeuksetta jollain tapaa huonolta.

transformation

Asettele teksti logon raamien sisään.

tutorial_2_l

Toista prosessi niin monta kertaa, että koko logo on täyttynyt tekstillä. Jos käytät isoja kirjaisinkokoja, täytä kolot pienemmillä teksteillä.

tutorial_3_l

Kun tekstilayereitä alkaa olla useampia, voit mennä layervalikkoon ja shift pohjassa klikata kaikkia tekstitiedostoja. Tämän jälkeen paina Ctrl + G tai mene layer-valikon alaosaan jossa on kansion kuva ja klikkaa sitä. Tällä tavalla saat kaikki tekstitiedostot yhden kansion sisälle. Kansion voi avata painamalla pientä nuolta kansion vasemmalla puolella. Kansion tulee olla aktiivinen aina kun luot uuden tekstitiedoston sommitelmaasi (pikanäppäin T). Jos teksti menee kansion ulkopuolelle, voit kuitenkin pudottaa sen kansion sisään.

kansio_group

Syy miksi kansio tehdään johtuu siitä, että myöhemmin voit painaa kansion aktiiviseksi ja liikutella kansiota yhtenä omana layerinä ilman, että pitäisi aktivoida kaikki layerit shift pohjassa. Ääriviivoina toimivan logon ei tarvitse olla kansion sisällä.

Paina layer-valikosta logo-layerin vasemmalla puolella olevaa silmä-nappia ja yrityksen logosi menee piiloon. Tallenna tiedosto psd -tiedostona. Tuote on valmis!

tutorial_4_l

Tarvitsetko logo- ja typografiasuunnittelua? Ota meihin yhteyttä.

Share This